Plugin uploaden via SFTP.

LETOP: In deze tutorial slaan we een aantal stappen over, namelijk: Het verbinden met een SFTP protocol. Als je nog niet weet hoe dit werkt, kun je die tutorial hier vinden.
LETOP: Om SFTP te gebruiken, heb je een programma nodig die deze ondersteund. Bijv. Filezilla of WinSCP. Klik hier voor een volledige lijst met alle programma’s die SFTP ondersteunen. In deze tutorial maken we gebruik van Filezilla.

Stap 1: Verbind met jouw server via een programma die SFTP ondersteunt (in dit geval Filezilla).

Stap 2: Hier zie je allemaal mappen en bestanden. Dubbelklik op de map ‘Plugins’. Hier zie je alle plugins die geïnstalleerd zijn op je server en de bijbehorende mappen (waar bijv. configs in staan).

Om een plugin te verwijderen, selecteer je de plugin en klik je op delete. Het kan zijn dat er om een bevestiging wordt gevraagd. Klik in dat geval op ‘Yes/Ja’.

Om een plugin toe te voegen aan je server, download je eerst de desbetreffende plugin op je desktop/laptop. Zodra hij gedownload is, sleep je hem bij de andere plugins (LETOP: sleep de plugin niet in een map van een plugin).

Om een bestand te wijzigen van een plugin, ga je naar de map van de plugin. En klik je met je rechtermuisknop op het bestand die je wilt wijzigen. Nu krijg je de keuze wat je met het bestand wilt doen.

• sftp, filezilla, plugins